Reparatii aer conditionat KlimaPoint

Reparatii aer conditionat Bucuresti

Desi aparatele de aer conditionat sunt proiectate sa functioneze o perioada indelungata de timp, uneori apar defectiuni nedorite care pericliteaza buna functionare a aparatelor, defectiuni care necesita asistenta de specialitate pentru a putea fi remediate in mod corect.

Motive cauzate de defectele de fabricatie. Aceste defecte sunt mai rare dar exista. Printre cele mai frecvente defecte de fabricatie amintim:

• Vaporizatoare sau condensatoare care nu asigura etanseitatea
• Garnituri de etansare ale robinetilor valvelor cu 2 si 3 cai defecte – acestea pot duce la pierderea agentului frigorific
• Senzorii de temperatura decalibrati
• Valva cu 4 cai blocata care face ca aparatul de aer conditionat sa functioneze numai in regim de racire sau numai in regim de incalzire

Motivele aparitiei defectelor de montaj aer conditionat In peste 70% din cauzele defectari aparatelor de aer conditionat motivul este insalarea defectuoasa!


• Instalarea unitatii interioare si/sau a celei exterioare in locuri nepotrivite, la distanta prea mare una de cealalta sau la o diferenta de nivel mai mare decat cea prevazuta de fabricant;
• Montarea unor tevi de diametre gresite, care nu corespund cerintelor fabricantului
• Traseul frigorific are curbe prea stranse
• Gatuirea tevilor care duce la uzura rapida sau chiar distrugerea compresorului
• Necompletarea cu freon atunci cand traseul este mai lung decat cel indicat de fabricant
• Sub dimensionarea instalatiei
• Supra dimensionarea instalatiei
• Drenajul necorespunzator al condensului precum in cazul unui aparat inclinat, unui furtun care nu curge liber, unui furtun obturat sau interrupt
• Nevacumarea instalatiei la montaj. In acest caz, freonul in contact cu umezeala din aer formeaza acizi, care in timp corodeaza elementele instalatiei.

 

Odata montat, aparatul de aer conditionat are nevoie de intretinere pentru a avea o viata cat mai lunga. Daca nu respecti anumite reguli de intretinere risti sa ai parte de defecte precum:

Motivele aparitiei defectelor cauzate de intretinerea gresita:


• Scaderea puterii frigorifice prin necuratarea filtrelor unitatii interioare
• Necuratarea condensatorului unitatii exterioare care scaderea puterii frigorifice
• Degradarea izolatiei traseului frigorific (au loc pierderi termice majore pe traseu)
• Obturarea furtunului de condens datorita mizeriei acumulate sau diverselor corpuri ajunse acolo accidental (apa din condens curge in interior)
• Socuri de tensiune in reteaua electrica (pot duce la distrugerea placii interne, a memoriei, sau chiar arderea motorului compresorului unitatii externe)
• Introducerea accidentala de corpuri straine in aparat (au drept consecinta gaurirea tevilor instalatiei, cu pierderea totala a freonului, distrugerea paletelo.

Solicitati serviciul de reparatii aer conditionat in urmatoarele situatii:

Defectarea aparatului de aer conditionat duce la racirea slaba a aerului din incapere, acest defect este primul semn al unei posibile pierderi de freon.
Functionarea indelungata fara freon poate duce la defectarea compresorului. La primul semn de functionare defectuoasa (zgomot puternic, lipsa aer rece, miros neplacut) este bine sa apelati la serviciile profesionistilor in repararea aparatelor de aer conditionat.

Echipa care intervine pentru reparatia aerului conditionat, verifica instalatia frigorifica si identifica locul sau componenta pe unde se pierde freon. Instalatia reparata se vacuumeaza dupa care se incarca cu freon. Incarcarile cu freon se fac in conformitate cu tipul de aparat si indicatiile producatorului, freonul fiind de mai multe tipuri: R22, R407, R410 s.a.
Nu neglijati intretinerea aparatului de aer conditionat, indicat fiind sa solicitati o verificare (reparatie) a aparatului inainte de inceperea sezonului cald. Costurile serviciilor de reparatii aer conditionat sunt mai mici in sezonul rece si timpul de interventie este mai redus.

Pentru a veni in ajutorul clientilor, cat mai eficient, am pus la punct un sistem de service care ne permite sa ne deplasam in cel mai scurt timp in orice locatie din Bucuresti si zonele adiacente.
Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa formati 0784 421 402 sau 0724 664 348, sa inregistrati o programare si o echipa de specialisti vine la dumneavoastra pentru a rezolva situatia sesizata. Daca aveti nevoie de montaj aer conditionat, de reparatii sau de inlocuiri de piese, de curatarea a aparatului si pregatirea lui pentru noul sezon, KLIMA POINT va sta la dispozitie.

Firma noastra ofera garantie de 1an de zile pentru toate lucrarile de reparatie:


 Reparatii si inlocuiri piese;
 Revizii tehnice;
 Reparatii compresor aer conditionat;
 Inlocuire ulei compresor;
 Deblocare compresor aer conditionat;
 Verificare nivel Freon;
 Incarcare Freon;
 Recuperare Freon;
 Inlocuire senzori aer conditionat;
 Inlocuire robineti aer conditionat;
 Inlocuire componente electronice
 Suport tehnic si consultanta;
 Sudura traseu frigorific
 Vidare instalatie

Nu există produse în această secțiune